De selectie van Michiel
We zijn altijd opzoek naar nieuwe, interessante en prachtige wijnen. Hierdoor zal onze selectie steeds 'in beweging' zijn.
WEINGUT LORENZ WEISSBURGUNDER ‘TONNEAU’ 2022
WEINGUT LORENZ WEISSBURGUNDER ‘TONNEAU’ 2022
Weingut Lorenz ligt in het idyllische wijndorp Detzem aan de Midden-Moezel tussen Bernkastel-Kues en Trier. Detzem is een van de belangrijkste wijnbouwgemeenschappen op de Romeinse wijnroute. De traditionele Lorenz-wijnmakerij heeft al generaties lang wijnbouw gecultiveerd. Meesterwijnmaker Nikolaus Lorenz en zijn vrouw Maria beheren sinds 2010 de 7 hectare grote wijnmakerij met de actieve steun van Junior Tobias. Tobias Lorenz, behoort tot de "Generation Riesling", wiens hooggekwalificeerde en kwaliteitsgerichte jonge wijnbouwers de Duitse wijn internationaal een nieuw gezicht geven.
Ongeveer 80% van het areaal is beplant met de klassieke Riesling-wijnstok. Daarnaast worden Pinot Blanc, Pinot Noir, Rivaner en Chardonnay geteeld. De steilste hellingen met rijke blauwe, grijze en rode leisteenbodems vormen samen met het gematigd warme klimaat de ideale basis voor geweldige wijnen. De uitstekende Rieslings groeien in de kern van de steile hellingen: Detzemer Maximiner Klosterlay, Thörnicher Ritsch en Pölicher Gehouden met waardevolle - 70 jaar oude - wijnstokken. In de wijngaarden van Trittenheimer Apotheke en Altärchen en Detzemer Würzgarten worden ook wijnstokken met de beste kwaliteit verbouwd.
In de Moezelvallei heeft de rivier gedurende miljoenen jaren zogenaamde terrassedimenten afgezet. Deze gronden, die voornamelijk uit zand- en grindmengsels bestaan, bieden ideale startomstandigheden voor de teelt van Pinot-rassen.
Information:
Variety | Weissburgunder (Pinot blanc) |
Area | Mosel |
Alcohol Percentage | 12,5% |
Nature of Soil | Zand- en grindmengsels. |
|
|
|
|
Vinfication & Maturing of the Wine | Spontane vergisting in gebruikte, houten vaten van 500 l, gevolgd door een lagering op de fijne gistcellen |
Tasting Notes | Romig met een lange afdronk.Deze Pinot Blanc maakt indruk met een sterke body, een sappige textuur en een aangename zuurstructuur. |
Recommendation | Heerlijk bij romige kip-gerechten, kalfsvlees en roodbacterie kazen. |